torstai 9. maaliskuuta 2017

Itsenäisyyspäivän mustikka-valkosuklaa juustokakku



Blogissani on ollut pitkään hiljaiseloa vaikka jotain leipomuksia olenkin tänä aikana tehnyt. Nyt pääsette jälleen ihastelemaan erilaisia kakkuja ja tietysti taas kokeilemaan kaikkea kivaa näin kevään korvalla.

Viime Itsenäisyyspäivänä halusimme herkutella Suomen väreissä olevalla juustokakulla - alkaahan Suomi 100 vuotis vuosi. Tyttäremme suurta herkkua on valkosuklaa, joten siitä tehty täyte pääsi edustamaan valkoista väriä. Mikäpäs muukaan, kuin Suomen metsistä pomittu mustikka olisi hyvä edustamaan sinistä sävyä kakussa. Näin syntyi mustikka-valkosuklaa juustokakku. 


Pohja
(Irtopohjavuoka, halkaisija 24cm)

200g Fazerin perinteisiä piparkakkuja
100g voita

* Murusta keksit pieneksi muruksi esim. tehosekoittimella tai käsin
* Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi
* Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi - painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Mustikkatäyte
2dl kermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
500g rahkaa
3dl mustikoita
1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2rkl vettä

*Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
* Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).  
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
* Anna täytteen hyytyä ainakin 3 tuntia, mutta mielellään yön yli. 


Valkosuklaamousse:
(Irtopohjavuoka, halkaisija 26cm)

200g Appelsiini tuorejuustoa
2½ dl Flora Vanillaa
100g valkosuklaata
½ dl sokeria
5 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

* Sulata valkosuklaa. 
* Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. 
* Vaahdota vaniljavaahto. 
Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. 
* Sulata liivatelehdet sitruuna-vesiseokseen. 
* Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Sekoita massa tasaiseksi. 
* Lisää lopuksi vaniljavaahto. Kaada massa jäähtyneen kookosmuropohjan päälle. 
* Laita hyytymään kylmään ainakin kahdeksi tunniksi.


HUOM! Valkosuklaamousse on todella jämäkkää heti alkujaan, joten sitä oli hirmu hankala saada siististi mustikkatäytteen ympärille. 

Kakku on koottu siten, että pohja ja mustikkatäyte on tehty halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan - kun täyte jähmettynyt on se siirretty halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuokaan ja mustikkatäytteen reunoille ja päälle kaadettu valkosuklaamousse. 
Kakun voi koota myös 26cm irtopohjavuokaan siten, että täytteet ovat päällekkäin. Tuolloin kuitenkin tee pohja kaksinkertaisena. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti