keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Limettikuppikakut


Kuppikakut sopivat niin juhlaan kuin arkeenkin. Nämä suussasulavat limettikuppikakut ovat tuhteja, mutta aivan älyttömän hyviä. Ohje näihin ihaniin kuppikakkuihin löytyi Ingrid Hancock Bjerknesin Kuppikakut kirjasta ja nyt haluan jakaa sen teille. Meillä näitä ihanuuksia nautittiin pojan syntymäpäivillä, mutta miksikäs ei näitä voisi tarjoilla vaikka juhannusjuhlissa. 

Muffinitaikina (n. 12kpl)

125g huoneenlämpöistä margariinia
3dl sokeria
2 munaa
4 1/4dl vehnäjauhoja 
1 1/4tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 3/4dl piimää
3rkl vastapuristettua limetin mehua
1rkl raastettua limetinkuorta

* Kuumenna uuni 175 asteeseen
* Asettele 12 kuppikakkuvuokaa muffinipellille
* Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
* Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
* Sekoita joukkoon vuorotellen vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja suola on sekoitettu, sekä piimä
* Lisää limettimehu ja limetinkuoriraaste - sekoita hyvin
* Täytä kuppikakkuvuoat niin, että 2/3 tulee täyteen (voit käyttää apuna pursotuspussia)
* Paista uunin keskiosassa n. 20min. 
* Ota myffinipelti uunista ja anna kuppikakkujen jäähtyä n. 5min. ja siirrä kuppikakut pois muffinipelliltä ja anna jäähtyä kokonaan


Kuorrute

125g margariinia
250g Philadelphia-juustoa
6-7½dl tomusokeria siivilöitynä
1rkl vastapuristettua limetin mehua
1rkl raastettua limetinkuorta
(1tl vaniljaesanssia)

* Vatkaa margariini ja Philadelphia-juusto keskenään
* Siivilöi joukkoon tomusokeri, lisää limettimehu, limetinkuori ja vaniljaesanssi
* Sekoita kunnes kuorrute on tasaista ja notkeaa

* Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tyllalla kuppikakkujen päälle - koristele 



M&M kakku



Toukokuun alkupuolella juhlittiin 7-vuotiasta pojanviikaria. Taitaa poika tulla äitiinsä, kun suklaa maistuu. Lähes aina toivoo kakun väliin suklaata - kuten nytkin. Suklaan makeutta täydentää ihanan raikas vadelmatäyte. Tämä yhdistelmä ei petä koskaan. 

Pienenä karkkihiirenä poika toivoi karkkikakkua ja koska kakun välissä oli suklaata niin pitihän sitä olla myös kakun päällä. Päädyimme tekemään M&M karkkikakun. Tämä kakku oli makea, mutta kuitenkin suussasulavan hyvää!


Gluteeniton kakkupohja

6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.



Maitosuklaatäyte

2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Vadelmamousse

2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista vadelmamoussejauhetta (Blå Band)
100g Valio sitsuuna tuorejuustoa
Suomalaisia jäisiä tai tuoreita vadelmia

* Vatkaa kerma ja vadelmamousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja lisää vadelmia oman makusi mukaan. Laita jähmettymään jääkaappiin. 

Kakku on kuorrutettu maukkaalla suklaakreemillä

Suklaakreemi

125g suklaata
100g voita tai margariinia
150g maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarbone juustoa)
2 rkl tomusokeria

* Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. 
* Sekoita voi ja juusto tasaiseksi.
* Lisää suklaa ja tomusokeri ja vatkaa kunnes massa on kuohkeaa.




ONNEA SAMPO 7v.