maanantai 5. syyskuuta 2016

Mustikka britakakku


Joka vuotinen kesän yksi kohokohdista on mökkireissu työporukan kanssa. Tänä vuonna kakuksi toivottiin britakakkua, jossa olisi mustikkaa. Tämähän on oiva valinta elokuussa, kun metsät ovat täynnä mustikoita ja mikäpäs sen ihanampaa kakkua onkaan, kuin britakakku. Mustikat tähän kakkuun haettiin yhdessä lasten ja isännän kanssa. Tästä hyvästä lupasin leipoa samanlaisen britakakun jossain vaiheessa myös heille. Britakakku on helppo ja nopea tehdä ja sitä voi muunnella oman maun mukaan sekä vuodenaikaan sopivaksi. 


POHJA
150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

* Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
* Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. 
* Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. 
* Sekoita leivinjauhe ja gluteeniton jauhoseos keskenään, siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. 
* Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle.


MARENKI

4 valkuaista
2 dl sokeria


MARENGIN PINNALLE
50g mantelilastuja tai pähkinärouhetta

* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
* Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. HUOM! Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.   
* Levitä marenkiseos taikinan päälle. 
* Halutessasi voit ripotella mantelilastuja/pähkinärouhetta pinnalle 
* Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut. 
* Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.


TÄYTE
1 prk Valio Maustettu rahka sitruuna
1 prk Flora Vispiä
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
1,5 l tuoreita mustikoita, joista osa jätetään kakun päälle koristeeksi
  
* Nosta toinen kakkulevy tarjoiluastialle. 
* Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. 
* Lisää rahka joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
* Lisää sokerit ja sekoita.
* Levitä täyte pohjalevyn päälle, laita päälle mustikoita, nosta toinen kakkuevy päälle.

* Korietele kakku haluamallasi tavalla - tämä kakku on koristeltu mustikoilla ja valkosuklaarouheella




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti