sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Perinteinen omenakääretorttu


Harvemin tulee tehtyä tavallista kääretorttua. Tämä on kuitenkin lasten ehdotonta herkkua ja lähes täydellinen valinta lasten synttärijuhliin. Tavallista kääretorttua pystyy helposti tuunaamaan vaikka leivoksiksi tai sen voi nauttia sellaisenaan. Poikamme syntymäpäiville loihdittiin vaniljainen omenakääretorttu, joka meni viimeistä palaa myöten. 


Vaniljainen omenakääretorttu (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

omena-vaniljahilloa

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni. 

* Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahilloa ja kääri pohja rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti