lauantai 16. toukokuuta 2015

Aurinkoinen Äitienpäiväkakku


Tein kerran töissä täytekakun, johon harjoittelin kaksiväristä pursotusta. Vaikka kerma tuolloin loppuikin kesken tuli kakusta ihan hieno. Äitienpäiväksi työkaverini tilasi kakun, johon sain uudestaan kokeilla tätä samanlaista kaksiväristä pursotusta - tällä kertaa kermakin riitti. Oli kiva tehdä välillä kakku, johon ei tarvinnut etukäteen väkerrellä koristeita. 

Kermapursotusten teko on usein haasteellista - milloin kermaa on vatkattu sopivatsi, jotta pursotuksista tulee siistejä? Tämä onkin usein se ongelma meikäläisen kohdalla. Tässäkin kohtaa tietysti harjoitus tekee mestarin. Pursotuksilla saa aikaan hienoa viimeistelyä kakkuun ja voihan niistä loihtia mös upeita koristeita esim. ruusuja. Niitäkin haluan joskus kokeilla, mutta se vaatii monta purkkia kermaa, kärsivällisyyttä ja toistoja, toistoja ja toistoja. Tällä kertaa kakku sai päälleen helpomman version ruusukkeista ja onhan kakku näinkin upea. Eikö?

Kakku kätkee sisäänsä makeaa suklaata ja raikasta mangoa. Aivan taivaallisen hyvä yhdistelmä. Kakku oli tehnyt kaupansa ja saanut osakseen kehuja - voisin kuulemma tehdä toistekin kakun. :) Eiköhän se onnistu!


Gluteeniton kakkupohja

6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.



Maitosuklaatäyte

2 ½ dl Flora Vispiä

1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 

* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 

 
Mangotäyte

2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria

* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.


Keltainen kerma on maustettu Lemon Curdilla.



ÄITI - Yksi sana, neljä kirjainta,
minulle koko maailma <3 


Tässä myös tämä töissä tekemäni kakku.
Molemmissa kakuissa käytetty samaa
keltaista pastaväriä - ilmesesti
tähän kakkuun sitä mennyt vähemmän.

perjantai 1. toukokuuta 2015

Creeper kakku


Rakas pieni poikamme on jälleen vuoden vanhempi - tänään juhlittiin 6-vuotiasta vitsiniekkaa. Minecraft on tällä hetkellä suuri hitti, lähes päivittäin sitä pelataan tai leikitään. Tänään lahjaksi saatu Minecraft "legot" oli enemmän kuin mieleen - maailmaa koottiin yhdessä serkkupojan kanssa. 

Mitäpä muutakaan pieni poika voisi kakukseen toivoa, kuin tähän hitti tuotteeseen liittyvää Creeper kakkua. Mietin miten sellaisen kakun sitten oikeastaan totauttaisi. Koska tässä maailmassa kaikki on koottu paloista ajattelin, että olisi mageeta tehdä kakun päällinen myös paloista. Tästä lähti idea kakkuun ja siitä tuli oikeastaan melko magee. Mietein pitkään, että ihanaa kerrankin kakku, johon ei tarvinnut tehdä koristeita etukäteen - helppoa, eikö? No, eihän se niin helppoa loppujen lopuksi ollutkaan. Jokainen kakun päällä oleva pala on mitattu ja leikattu käsin yksitellen - siinä meni tunti jos toinenkin, kunnes kakusta saatiin koottua Creeper. Lopputulos ja pojan iloinen ilme kruunasi kaiken tämän vaivan. 


Vaaleakääretorttupohja (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

-> kääretorttupojia tehty kolme.


Maitosuklaatäyte

5 dl Flora Vispiä
2 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
200 g rahkaa
200 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Vadelmamousse

5 dl Flora Vispiä
2 pss. valmista vadelmamoussejauhetta (Blå Band)
200g Valio sitsuuna tuorejuustoa

* Vatkaa kerma ja vadelmamousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Pizzakierteet



Vappu ja pienen pojan syntymäpäiväjuhlat. Lasten juhliin pitää aina kokeilla jotain uutta ja kivaa suolaista. Pitsa, se on kaikkien mieleen - mutta ei tälläkertaa perinteisessä muodossa. Hellapoliisin blogista löytyi kokeilemisen arvoinen ohje pizzakierteisiin. Vaikka näissä suolapaloissa on tulisiakin mausteita on ne myös lasten mieleen. Tulisuus ei kokonaisuudessa juurikaan maistu vaan salsasta tulee kierteisiin mukavaa potkua. Nämä olivat ehdottomasti yksi juhlien hitti. 


Pizzakierteet
n. 30 kpl

Taikina
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt tuorehiiva
1 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Täyte
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
Taco Spice Mix-mausteseosta (oman maun mukaan)
200 g salsakastiketta
200 g juustoraastetta
oreganoa

Voiteluun: 1 muna


* Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen
* Lisää suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy
* Kohota liinan alla parikymmentä minuuttia

* Valmista sillä välin täyte
* Paista jauheliha ja lisää sipuli
* Mausta tacomausteella

* Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi
* Levitä pinnalle salsakastike, jauhelihatäyte, juustoraaste ja oregano
* Kääri rullalle ja leikkaa noin 3 cm levyiksi viipaleiksi
* Nosta palat leikkauspinta ylöspäin Bruno viinerivuokiin
* Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin