torstai 20. elokuuta 2015

Tennareita ristiäisiin


Pitkästä aikaa pystyin ottamaan vastaan kakkutilauksen. Oli kiva päästä jälleen näpertämään koristeita. Ristiäiskakuissa tennarit ovat edelleen kysytyintä tavaraa. Varsinkin poikavauvojen kakkua on useasti koristanut eriväriset tennarit. 

Tämän kakun väreissä jatkui ristiäiskutsukortin väriteema. Jouduimme hieman muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaa, koska toffeenvärisestä massasta oli annettu palautetta sen maistuvan voimakkaasti kahville. Kahvin mausta ei kuitenkaan tuoteselostuksessa mainittu mitään. Päädyimme laittamaan sitä vähemmän syötäväksi. Maistelin massaa koristeita tehdessäni - ehkä siinä aavistu oli kahvin makua, ensimmäisenä tuli kuitenkin mieleen toffee. Annoin massaa maisteltavaksi myös pettämättömälle makuraadille eli lapsille. Kumpikin sanoi massan olevan tosi hyvää ja olivat sitä mieltä, että se maistuu toffeelle. Ehkä sillä ensi kerralla uskaltaisi kakunkin päällystää. 

Tämä ristiäiskakku kätkee sisäänsä raikasta vadelmaa sekä pettämättömän hyvää suklaata. Kakku oli saanut paljon kehuja niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin. Ihana pieni pojanvesseli sai aurinkoisena sunnuntaina nimekseen Manu. 


Kuin enkelin siiven kosketus 
hymy pienen vauvan on. 
Syttyy sydämiin suuri rakkaus, 
se on side murtumaton. 

Kuin salatun taivaan pilkahdus 
ote pienen käden on. 
Kuin keväisen tuulen kuiskaus 
se on lupaus rikkomaton. 


n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.


Maitosuklaatäyte


2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Vadelmamousse

2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista vadelmamoussejauhetta (Blå Band)
100g Valio sitsuuna tuorejuustoa

* Vatkaa kerma ja vadelmamousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 



Onnea Manulle ja koko perheelle <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti