keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Aurinkoinen helistinkakku


Työkaverini jää pian toistamiseen äitiyslomalle ja halusi tarjota tälläkin kertaa kakkua meille iki ihanille työkavereille. ;) Sain vapaat kädet kakun toteutuksessa sekä koristelussa. Kakun värin halusin olevan sellainen, joka sopii niin tyttö- kuin poikavauvallekin. Mikä olisikaan parempi väri kuin keltainen. Tämän värin kaveriksi sopii hyvin ruskea, mutta en halunnut sen näkyvän kakussa päällepäin - se tekikin kakusta yllätyksellisen. 

Koristelua ei tarvinnut kauaa miettiä. Olen nimittäin pitkään halunnut tehdä äitiyspakkauksesta tutun helistimen kakun koristeeksi. Nyt sain siihen mahdollisuuden. Helistimen kaveriksi piti kuitenkin saada vielä jotain, 
joten A B C palikat saivat täydentää tätä hempeää mammalomalaisen kakkua. 

Kakussa yhdistyy raikas mango ripauksella limeä sekä kakkua leikatessa paljastuu kakun sisältä täyteläisen pehmeä maitosuklaa kerros. Tämän yhdistelmän kruunaa mehevä suklainen kakkupohja. Kuvat ja ohje puhukoon puolestaan :)


Pohja (Ohje Kermaruusu)

1 dl vettä

100g voita
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl glut. jauhoseosta
3/4 tl soodaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl kermaviiliä
1 kanamunaa

* Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa - jäähdytä. 
* Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seokseen sokerien kanssa. 
* Vatkaa kananmunat kermaviilin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. 
* Kaada vuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.
* Paista 200 asteessa n. 30 min. (alkuperäisessä ohjeessa aika oli 15 min.)


Maitosuklaamousse

2 dl kermaa
50g tuorejuusto
100g maitosuklaata
1 liivate
2 tl sokeria

* Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan.
* Vaahdota kerma.
* Lisää tuorejuusto kermavaahtoon.
* Sulata suklaa mikrossa ja lisää vaahdon joukkoon.
* Lisää sokeri.
* Sulata liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää suklaavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. 
* Kaada massa halkaisijaltaan n. 16cm irtopohjavuokaan tai kakkurenkaanseen. 
* Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2-3 tunniksi.


Mangotäyte (Ohje Valio)

2tlk (á 425/250g) säilykemangoa
1tl raastettua limetinkuorta
1/2dl limettimehua
1rkl vaniljasokeria
2 rasiaa (á 200g) mango tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2dl sokeria
3rkl vettä

Valuta mangot hyvin. 
* Soseuta mangot.
* Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
* Pese limet kuumalla vedellä. 
* Raasta pintakuori ohuelti. 
* Purista 1/2 dl mehua. 
* Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto -    Sekoita hyvin.
* Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 
* Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
* Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan veteen. 
* Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
* Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. 

Kakun kokoaminen:
* Aseta kakkupohja/suklaakerros reunavuokaan, jonka halkaisija 24-26cm.
* Kaada mangotäyte suklaakerroksen päälle.
* Laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi tai mielellään yön yli. 






Onnea Tiia loppu odotukseen ja 
aurinkoista mammalomaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti