lauantai 8. marraskuuta 2014

Mehevä Vaniljainen Suklaakakku


Jälleen huomenna on rakkaiden isien päivä. <3 Tänä vuonna minun ei pitänyt tehdä lainkaan kakkua, mutta mistäpä muualtakaan itseni eilen löysin, kuin kakunteko puuhista. Nautiskelimme mehevää kakkua päivää ennen varsinaista juhlapäivää, koska menen itse sunnuntaina töihin. Olen jo pitkään haaveillut tehdä kakun, jossa olisi Nigellan mehevä suklaakakkupohja. Löysin juuri tällaisen ihanalta, makealta ja tuhdilta kuulostavan ohjeen Marsispossun blogista, jossa oli käytetty juurikin tätä suklaista kakkupohjaa. Tämä kakku on ehdottomasti suklaan ja makean ystävän unelma - vei kielen mennessään, mutta toista palaa ei pystynyt ottamaan - sen verran tuhtia tämä kakku on. Tällä kertaa en ehtinyt väsäilemään kaikkia koristeita sokerimassasta, joten hain kakkuun aitoja kukkia koristeeksi. Olisin halunnut aukinaisempia ruusuja, mutta niitä ei nyt tähän hätään löytynyt, joten näihin oli tyytyminen. Tällä viikolla saatiin ihana valkea lumipeitekin maahan, joten kakkuunkin tuli koristeeksi sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita. 



Pohja - Nigellan mehevä suklaakakku
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
3/4 rkl vaniljasokeria
125 g voita
1 dl öljyä
2 dl kylmää vettä


* Voitele ja jauhota 18-20cm kakkuvuoka. 
* Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. 
* Vatkaa munat ja kermaviili sekaisin. 
* Sekoita kevyesti vatkaten keskenään sulatettu voi, öljy ja vesi. 
* Yhdistä kuivat-aineet, munaseos ja rasva-vesiseos keskenään ja sekoita taikina tasaiseksi. 
* Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia. 
* Kokeile kypsyyttä tikullla. 

* Jäähdytä kakku. 

* Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. 
* Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen suoraan tarjoilulautaselle. 
* Vuoraa vuoan sisäreunat reunakalvolla. 
* Laita ensimmäinen kakkulevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla.



Appelsiini-suklaamousseen saa varmasti lisäpotkua,
kun käyttää Fazerina suklaata tai korvaa osan
tummasta suklaasta sillä. 
Kostutus
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria


Appelsiini-suklaamousse
150 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunankeltuainen
1,5 dl kermaa
150g tummaa suklaata

* Vaahdota kerma. 

* Sulata suklaa.
* Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja kananmunankeltuainen sekaisin. 
* Lisää seokseen sulatettu suklaa ja lopuksi varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. 
* Kaada täyte vuokaan. 
* Nosta päälle toinen pohja ja kostuta.


Vaniljamousse
180 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g crème fraiche
75 g tomusokeria
1 dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta
2 liivatetta
1 dl kermaa

* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 

* Vaahdota kerma. 
* Vatkaa tuorejuusto, crème fraiche ja tomusokeri sekaisin. 
* Kuumenna maito ja vaniljajauhe kattilassa kiehumispisteeseen. 
* Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuuman maidon sekaan. 
* Kaada seos tuorejuustomassan joukkoon. 
* Yhdistä sekaan varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. (Jos massa tuntuu liian kuumalta, odota pieni hetki ennen kerman lisäystä.) 
* Kaada valmis vaniljamousse vuokaan ja laita kolmas kakkulevy kanneksi paikoilleen. 
* Kostuta. 
* Peitä pinta kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.


Suklaakuorrutus
Tummaa suklaata
Kuohukermaa

* Vatkaa kerma vaahdoksi.
* Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.




Kukkien varsiin on kierretty foliota ennen niiden
laittamista kakkuun. 



Ei ole suurempaa rakkauden valaa,

kuin että lapsesi sinua halaa.
Pienessä sydämessä sinulle juuri
on varattu paikka niin suuren suuri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti