lauantai 18. tammikuuta 2014

Kissakakku



Tänään 23:06 rakas tyttäremme saavutti oppivelvollisuusiän. Eilen talo oli täynnä eloisia tyttöjä ja tänään 7-vuotiasta oli juhlimassa mummut, pappat, serkut ja kaikki ihanat läheiset ihmiset. Pinja tiesi jo pitkään millaisen kakun haluaa syntymäpäivilleen. Aiheena oli kissa, mutta kakun olkonäkö muuttui moneen kertaan ennen kuin se valinta tehtiin. Se oli selvää alusta alkaen, että kakusta tulee pääväriltään violetti. Surffailimme yhdessä netissä katsellen erilaisia kissakakkuja. Loppujen lopuksi blogista Painted By Cakes löytyi sellainen kissakakku jonka Pinja halusi. Väliin tyttö toivoi suklaata ja mustikkaa. Olisin halunnut suklaatäytteeseen käyttää Fazerin uutta mustikkasuklaata, mutta ei sitä vielä kaupoista löytynyt, joten tyydyin tavalliseen Fazerin siniseen suklaaseen. 

Ostin uuden säädettävän reunavuoan, koska halusin kokeilla ensimmäistä kertaa kakun täyttämistä vuokaan. Olen aikaisemmin täyttänyt kakun ilman vuokaa suoraan tarjoilualustalle. Näissä usein ongelmaksi on koitunut liian löysät täytteet eli ennen kakun väliin laittoa on täytteen pitänyt antaa jonkun aikaa jämäköityä. Reunavuoan käyttö oli helppoa ja kakusta sai ihanan tasaisen - enpä taida enää muuta tapaa käyttääkään. 

Tähän kakkuun oli tarkoitus kokeilla myös pitsin tekoa tai sitä kokeilinkin, mutta suunnitelma sen käytöstä muuttui. Pitsin piti antaa kuivua niin kauan etten ehtinyt tehdä sitä tarpeeksi siihen tarkoitukseen johon alunperin olin suunnitellut. En edes yrittänyt tehdä uutta pätkää pitsiä vaan käytin onnistuneesta pätkästä pienen osan kakun koristeeksi. Sain paljon hyviä vinkkejä pitsin tekoon bloggaajalta, joka on kaikille tuttu TV-ohjelmasta Koko Suomi leipoo - hänen ihanassa blogissaan K´eittiö Avec Amour on hyvät ohjeet sokeripitsin tekoon. Kokeilen itsekin jossain vaiheessa tuota uunissa kuivatettavaa pitsijauhetta. 


Kakku on tehty 8 munan gluteenittomasta kakkupohjasta, johon löytyy ohje täältä. Reunavuoka oli säädettynä 26cm:n.


Maitosuklaatäyte 
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g Ranskankermaa
100 g maitosuklaata

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon Ranskankerma. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Mustikkatäyte
2dl kermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
250g rahkaa
3dl mustikoita
1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl vettä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
* Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).  
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
-> Täyte on melko vetelää aluksi, joten mikäli et täytä kakkua vuokaan anna täytteen jähmettyä jonkun aikaa ennen kakun väliin laittoa. 

Koristeet ja päällinen sokerimassa.
Violetin sokerimassan makuna tällä kertaa mustikka.


Kissa makoilee sokeripitsin päällä.




ONNEA PINJA 7V.!!!

5 kommenttia:

  1. Upea on kakku :) niin ja upea on myös sun tytär <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan kakku! Kissa ja pitsi <3 Onnea pienelle, tulevalle koululaiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olin itsekin erittäin tyytyväinen kakkuun ja ennen kaikkea tyttäreni oli haltioissaan <3 Pitsiä piti tulla paljon enemmän, mutta nyt se ei mennyt niinkuin Strömsöössä, ehkä sit ens kerralla :) Kiitos onnitteluista...

      Poista
    2. Käyn tätä aina välillä ihailemassa :) Kiitos taas kyläilystä!

      Poista