torstai 5. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäiväkakku Yliluutnantille



Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,
soi, sana kultainen!
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä rantaa rakkaampaa,
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien!



Juhlimme poikkeuksellisesti Itsenäisyyspäivää jo tänään. Tällä kertaa juotiin ihan kakku-kahvit, koska mieheni sai ylennyksen - nyt perheessämme on yliluutnantti. Henkeen ja vereen isänmaallinen mieheni tilasi kakun, hän mietti moneen kertaan millaisen siitä haluaa, yksi asia oli heti varma - välissä piti olla kinuskia. Kakun väriteemakin oli tietysti sini-valkoinen ja loppujen lopuksi kakku sai päälleen reserviupseeriliiton logon. Tämä siksi, koska siinä värit ovat juuri sininen ja valkoinen, eikä kakkuun haluttu perinteistä suomenlippua. Kakun täytteeksi tuli kinuskin lisäksi kirpeää puolukkaa - ne sopivatkin yhteen täydellisesti. Tätä iltaa kanssamme tuli juhlistamaan myös mummut ja pappat. Hienoa, saatiin myös hieman lunta tähän muuten niin synkkään alkutalveen.

                                  Vielä vapaa on ja itsenäinen maamme,
Se on sitä vuoksi suuren urheuden.

Nöyrin mielin Suomen lippuun katsokaamme,
Kiitos teidän, se on sinivalkoinen.



Gluteeniton tummakakkupohja 

6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.


Kinuskitäyte (Ohje Suklaapossun leivontablogi)

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria (kevyesti mittaan pakattuna)

Aloita täytteen teko jo mielellään edellisenä päivänä kinuskikastikkeen teolla. 

* Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. 
* Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
* Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. 

Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
n. 2,5 dl jäisiä puolukoita

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi
* Vaahdota kerma vaahdoksi 
* Sekoita joukkoon tuorejuusto
* Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi 
* Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen
* Liota liivatteet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahtoon

* Levitä täytettä puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle. 
* Ripottele päälle jäiset puolukat 
* Lisää päälle loput täytteestä

(Mikäli haluat täytettä kakun molempiin väleihin tee täyte kaksinkertaisena)


Puolukkamousse (Ohje Suklaapossun leivontablogi)
1,5 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa 
150g puolukoita
n. 0,5 dl sokeria (maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä 

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
* Soseuta puolukat
* Vatkaa kerma vaahdoksi
* Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, puolukkasose ja sokerit 
* Liota liivatteet kuumaan veteen ja lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
* Levitä täyte kostutetun kakkupohjan päälle 

Päällinen sokerimassaa. Sokerimassan alla kreemi.







Joulutähtiasetelma Desapi
Hyvää Itsenäisyyspäivää blogini lukijoille!!!

4 kommenttia:

  1. Aivan upea kakku kerrassaan! Makuina kinuski ja puolukka olivat todella herkullinen makukombinaatti!Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Oisinkohan milloinkaan ollut noin liikuttunut-syödessäni KAKKUA-MAUT METSÄN RAIKKAAT ja onnellinen olo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistui! Ihanaa oli viettää iltaa rakkaiden parissa...

      Poista