perjantai 22. marraskuuta 2013

Sitruunaiset Macaronit





Vihdoinkin voitin "pelkoni" tehdä näitä suussasulavia leivoksia eli macaroneja. Alunperin piti odottaa Jouluun asti, mutta sain inspiraation tehdä näitä kokeilu mielellä jo tänään. Väri näihin ihanan suloisiin leivoksiin määräytyi sunnuntaina tulossa olevan kakun teeman mukaan (niistä versioista sitten myöhemmin oma postaus). Olen jo pitkään surffaillut netissä ja lukenut Macaron leivoksista yhtä ja toista. Moni kertoo näiden olevan vaikeita tehdä ja onnistuminen vaatii monia leivontakertoja. Liekö minulla aloittelijan tuuria, mutta sain omista versioistani jopa Macaronien näköisiä. Ohjeita näiden herkkujen tekemiseen on monen monta, mutta itse löysin hyvän ohjeen blogista Pullahiiren leivontanurkka. Ainakin nämä herkut maistuivat pikku keijuille, sen verran nopsaan hävisivät parempiin suihin - Pikku keijut ovatkin parhaita makutuomareita Keijukaistenmaassa. 


Sitruunaiset Macaronit
(noin 25-30 kpl)
 

95 g valkuaista
75 g kidesokeria
150 g tomusokeria
120g mantelijauhoa
 

* Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. 
* Mittaa mantelijauhot ja tomusokeri tehosekoittimeen ja tee niistä tasaista jauhoa. 
* Sihtaa jauhoseos muutamassa erässä valkuaisvaahdon sekaan. 
* Laita massa pursotuspussiin ja leikkaa joko pussin päähän sopivan kokoinen reikä tai laita pyöreäpäinen tylla pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille kolikon kokoisia ympyröitä massasta. (Voit halutessasi piirtää leivinpaperille valmiiksi ympyröitä, tämä auttaa tekemään samankokoisia massaympyröitä).
* Kopauta muutamaan otteeseen peltiä pöytää vasten, jotta macaronien pinta tasoittuu. 
* Anna levätä ennen paistamista noin 1 tunti. 
* Paista 140 asteessa 15-20 minuuttia, macaronien suuruudesta riipuen. 
* Siirrä paiston jälkeen leivinpaperin kanssa macaronit ritilän päälle ja annan jäähtyä kunnolla. 

Sitruunatäyte

Maustamatonta tuorejuustoa ja Lemon Curd tahnaa. 
* Sekoita tuorejuuston joukkoon Lemon Curdia oman maun mukaan. 

* Lusikoi tai pursota täytettä puolelle macaron-kuorista ja nosta toinen puolisko päälle. HUOM! Älä laita täytettä liikaa.








2 kommenttia:

  1. Kylläpä on kauniit ja tasaiset macaronsit! Mukava kuulla, että tuolla reseptillä onnistuit näin hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit tehnyt niin hyvät ohjeet ettei voinu olla onnistumatta. Jouluksi sitten kokeilen sitä piparkakun makua...

      Poista