Pohja:
200g Domino Toffee täytekeksejä
75g margariinia
* Hienonna Dominokeksit mahdollisimman pieneksi muruksi - voit käyttää apuna esim. kaulinta
* Sulata margariini ja lisää keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi
* Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
* Painele keksiseos vuoan pohjalle.
* Laita jääkaappiin jähmettymään.
Mansikkatäyte (Ohje Kinuskikissa)
6 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 ½ dl mansikkasosetta (n. 350 g mansikoita)
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 ½ dl mansikkasosetta (n. 350 g mansikoita)
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon sitruunarahka, vaniljasokeri ja sokeri.
* Soseuta mansikat.
* Laita n. 1 dl soseesta mukiin ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
* Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää kuumaan soseeseen.
* Yhdistä liivatesose muun mansikkasoseen kanssa ja sekoita sitten täytevaahtoon.
* Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Vaniljatäyte (Ohje Kinuskikissa)
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
* Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
* Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
* Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito.
* Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan.
* Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa.
* Poista vaniljatangon puolikkaat (voit halutessasi "kaapia" lusikalla vaniljatangosta kaikki siemenet seokseen).
* Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki.
* Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).
Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt.
Kinuskikuorrute
N. 6 dl Kinuskikastiketta (Valio Vanilla Täyteläisen pehmeä kinuskikastike)
6 liivatetta
N. 1 dl vettä
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
* Kaada kinuskikastike kulhoon.
* Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi.
* Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen.
* Sekoita hyvin ja kaada kinuskikuorrute vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
Sydämet on tehty valko-, maito- ja tummasta suklaasta. |
Kakkuun piti laittaa myös suklaaperhosia, mutta jostain syystä ne menivät tällä kertaa kaikki piloille. Perhoset murenivat, kun yritin irroittaa niitä leivinpaperista. |
<3 ONNEA MAIKKI JA SEPPO 40-vuotis hääpäivän johdosta <3